Live uitzending van Lentekriebels smaakt naar meer; programma scoort prachtige cijfers

STADSKANAAL Glunderende gezichten in wereldrestaurant Goud na afloop van de live uitzending van Lentekriebels.

En terecht. Twee uur lang kregen de kijkers thuis een gezellig programma voorgeschoteld met voor ieder wat wils. Interviews met gasten, een quiz, leuke filmpjes, veel live muziek en ook werden ter plekke heerlijke gerechten bereid.

"We zijn heel erg tevreden", blikt Jasper Stuut terug. Hij nam met Natasja Smit de presentatie van Lentekriebels voor zijn rekening. "Het voelde alsof we al jarenlang samen dit soort programma's presenteren."

Vanwege de coronacrisis werd een streep gezet door de feestelijke opening van het winkelseizoen in de gemeente Stadskanaal. Winkeliers, horecaondernemers en de gemeente Stadskanaal hebben daarom de handen ineengeslagen en een spetterend alternatief bedacht: Lentekriebels

Livestream

De uitzending van Lentekriebels was door middel van een livestream via de website van Vandebond gratis te bekijken. Complimenten voor Rick Lem en Bart Stoffer Brakke van het mediabedrijf en voor Pim Scheper (licht) en Jos Bieze (geluid). Dankzij hun vakmanschap liep het programma als een geoliede machine.

Format is perfect

"De uitzending duurde slechts twee uur, maar er is maandenlang bergen werk verzet", vervolgt Jasper. "Vooral de laatste weken is veel gas gegeven, maar het resultaat geeft veel voldoening. Het format is perfect en naar schatting hebben zo'n 10.000 mensen gekeken. Dat zijn prachtige cijfers, dat smaakt naar meer.

Op de foto poseren Bart Stoffer Brakke, Natasja Smit, Jasper Stuut, Rick Lem en drie van de vele (muzikale) gasten: Femke Drenth, Tessa Leegte en Fleur Luitjens.

Paul Abrahams