Exemplaar ‘Natuur in het landschap van Westerwolde’ voor voorzitter Stichting Gebroeders Hesse Fonds

REGIO Het boek Natuur in het landschap van Westerwolde is vorige week aangeboden aan de voorzitter van Stichting Gebroeders Hesse Fonds, Riksta Zwart.

Door de goede en harmonieuze samenwerking van 18 auteurs met de redactie van IVN Westerwolde-Oldambt en KNNV Oost-Groningen en de medewerkers van uitgeverij Van Gorcum is er mooi boek tot stand gekomen.

Het geeft niet alleen in tekst, maar vooral ook samen met de foto’s en illustraties een mooi overzicht van natuur die Westerwolde rijk is. Directeur Kor IJszenga van uitgeverij Van Gorcum merkte op “dat er door die goede samenwerking een mooi organisch boek is ontstaan dat er mag zijn.”

Het boek werd onthuld aan de oever van de Ruiten Aa.

De verhalen zijn rijk en zeer fraai geïllustreerd waardoor het boek niet alleen voor natuurliefhebbers aantrekkelijk is, maar voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat er in deze omgeving en daarbuiten te vinden is aan leven. Het boek gaat over zoogdieren, amfibieën, reptielen en vogels. Ook insecten worden niet vergeten. Minder zichtbaar zijn planten en dieren die onder water leven, maar ook zij worden in het boek heel fraai in woord en beeld gebracht.

Lees hier een eerder verschenen artikel over het boek.

Op de foto: Riksta Zwart en Aart Jan Langbroek onthullen het boek aan de oever van de Ruiten Aa. Riksta is voorzitter van Stichting Gebroeders Hesse Fonds dat het boek steunde met een financiële bijdrage. Aart Jan Langbroek is voorzitter van KNNV Oost-Groningen en voerde de eindredactie van het boek.