Aan de Hoofdstraat 2 in Stadskanaal komen appartementen voor beschermd wonen: de negen meiden van restaurant Lekker Anderz van de overkant trekken er per december in

Negen deelnemers van restaurant Lekker Anderz in Stadskanaal betrekken december dit jaar het leegstaande pand aan de Hoofdstraat 2 in Stadskanaal, waar een woonvorm voor beschermd wonen wordt gerealiseerd.

Dat meldt de Kanaalstreek.

In het pand komen negen appartementen – drie op de begane grond en zes op de eerste etage – waar deelnemers aan het restaurant Lekker Anderz zelfstandig kunnen wonen met 24 uur per dag begeleiding. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen krijgen de toekomstige bewoners op 1 december de sleutel.

Tegenover het restaurant

,,We hebben bewust gezocht naar een locatie in het centrum van Stadskanaal”, zegt Marjan ten Seldam, eigenaar van restaurant Lekker Anderz aan de overkant van de toekomstige appartementen. ,,Deze plek is perfect. Op slechts vierhonderd meter afstand van het restaurant, waar de meiden overdag werken.”

Naam voor de woonvorm

,,Een naam voor de woonvorm voor beschermd wonen is nog niet bedacht”, zegt Marjan. Suggesties kunnen worden gemaild naar info@lekkeranderz.nl.