Documentaire over het Achterhuis van Stadskanaal; wie heeft nog verhalen en materialen?

STADSKANAAL Vier studenten, waaronder een Duitse en een Spanjaard, van de Hanzehogeschool Groningen zijn in opdracht van de stichting Drenth Monument gestart met het maken van een documentaire over het 'Achterhuis van Stadskanaal'.

Daarvoor willen ze graag in contact komen met (oud-)bewoners van Stadskanaal of hun nazaten die materiaal of verhalen hebben over dit bijzondere stuk oorlogsgeschiedenis van Stadskanaal.

Ze beschikken inmiddels over twee namen en zullen de komende weken contact met deze personen opnemen. De documentaire beperkt zich niet alleen tot de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Historisch beeld- en geluidsmateriaal, interviews met Bennie en Lammie Kosses en het ontstaan van het Drenth Monument zijn ook onderdeel van deze documentaire.

Gebeurtenissen naspelen

Om een indruk te krijgen van de omstandigheden en enkele belevenissen in het ‘Achterhuis van Stadskanaal’ zullen op een historische locatie met amateurtoneelspelers ook enkele gebeurtenissen worden nagespeeld en verwerkt in de documentaire. Het is de bedoeling dat deze documentaire voor de zomer klaar is.

Kijk hier voor meer achtergrondinformatie.

Mensen die nog tips hebben voor de documentaire kunnen contact opnemen met de voorzitter van de stichting Drenth Monument: 06 5760 6814 of per e-mail: info@streekhistorischcentrum.nl