De Spil-Express heeft een rolstoellift

GASSELTERNIJVEEN De Spil-Express is het vervoersmiddel van dorpscoöperatie de Brug voor alle inwoners van Gasselternijveen en omgeving, die hun eigen vervoer niet zo goed kunnen regelen.

De stoere Mercedes bus sprinter wordt onder meer gebruikt voor het vervoer van de deelnemers van de Huiskamer, de ontmoetingsplek voor ouderen in het dorp. Daarnaast wordt de bus gebruikt voor allerlei leuke uitstapjes, die momenteel helaas niet georganiseerd kunnen worden. Daar staat tegenover dat de bus nu wel uitstekend dienst doet bij het vervoer van oudere inwoners naar hun vaccinatieprik locatie.

De bus is sinds vorige week voorzien van een heuse rolstoellift. Met de nieuwe rolstoellift kan de bus nu ook mensen vervoeren, die moeite hebben met het in- en uitstappen.

De aanschaf van de lift werd mogelijk gemaakt door een subsidie van het FNO-fonds, Klein Geluk. Aanvankelijk was de subsidie bedoeld voor aanschaf van diverse materialen en voorzieningen voor De Huiskamer, maar omdat die nu gesloten is, was het fonds van mening dat de installatie van een rolstoellift ook een goede besteding van de subsidie zou zijn.

Op de foto één van de deelnemers van de Huiskamer, die onder het toeziend oog van coördinator Carla IJntema, de lift alvast even uitprobeert.