'De klanten hebben echt gewacht tot we weer open zijn gegaan. Veel spijkerbroeken waren versleten.'

STADSKANAAL Rob Kugul en zijn medewerkers van Erka lopen met vrolijke gezichten door de bekende modewinkel aan het Menistenplein.

"We zijn zo blij dat onze klanten weer zonder afspraak bij ons binnen kunnen lopen", vertelt Rob. "Dat is met geen pen te beschrijven. Het is bovendien fijn dat bijna alle klanten ons trouw zijn gebleven na de gedwongen lockdown en de periode van winkelen op afspraak. Dat geeft een heel goed gevoel. Veel klanten hebben echt gewacht tot het moment dat ze weer bij ons terecht konden. Ik heb heel wat spijkerbroeken gezien, die al behoorlijk waren versleten."

Topweek

"We hebben in de afgelopen week echt een topweek gehad", glundert Rob. "Maar ook tijdens de periode van winkelen op afspraak hebben we prima gedraaid. Mede door het slechte weer en een spetterende kortingsactie hebben we nog veel winterkleding kunnen verkopen. Klanten mochten een half uur winkelen en daar is veelvuldig gebruik van gemaakt. Elke dag hingen lijsten met namen aan de muur. Gelukkig is alles toch weer bij het oude en kunnen we de vaste klanten en passanten spontaan ontvangen."

Vertrouwen

Wat betreft de casual mode ziet Rob de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. "Gelegenheidskleding is daarentegen een ander verhaal. Bruiloften, recepties en andere feesten staan vooralsnog op een laag pitje en het is wachten op verdere versoepelingen. Maar als het licht éénmaal op groen wordt gezet, dan staan we klaar bij Erka. De rekken hangen vol met prachtige kleding voor mannen en vrouwen."

Paul Abrahams