Financiële opsteker voor Sportclub Stadskanaal; oud-voetballer wil iets terugdoen voor de vereniging

STADSKANAAL Glunderende gezichten bij Sportclub Stadskanaal. Dankzij een financiële bijdrage van Marius Jansen kan het zogeheten Masterplan van het bestuur jaren eerder dan verwacht worden uitgevoerd.

Vanavond zijn de leden van de zondag tweedeklasser bijgepraat door de bestuursleden Tijbo Ekamper en René Becker. Ook Marius Jansen kwam aan het woord en motiveerde zijn besluit om de vereniging te ondersteunen.

Marius Jansen is oud-voetballer van het eerste elftal van Sportclub Stadskanaal. Hij woont in Amsterdam, runt een bedrijf in Panama, maar draagt de club nog steeds een warm hart toe. Hij heeft jarenlang met veel plezier het shirt van Sportclub gedragen en wil daarom iets terug doen voor de vereniging.

Stroomversnelling

"In maart heeft hij contact opgenomen met de vraag of hij kan helpen om onze dromen vervroegd te kunnen realiseren", vertelt voorzitter Tijbo Ekamper. "Een bijzonder moment voor de club. Sinds 2019 zijn we al druk bezig met het uitvoeren van een gezonde toekomstvisie en we zijn destijds de goede weg ingeslagen. Dat is blijkbaar niet onopgemerkt gebleven. Dankzij de financiële ondersteuning van Marius komt alles in een stroomversnelling."

Uitbreiden en verduurzamen

"Speerpunten van het Masterplan zijn de jeugd(opleiding), het uitbreiden van het aantal voetbalvelden en het verduurzamen van de accommodatie", vult René Becker aan. "Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een Jeugdraad, een pannakooi, een 6x6 veld met ledverlichting, een krachthonk, zonnepanelen, nieuwbouw en de verbouwing van het huidige verouderde pand. En nog heel veel meer. Bij het uitvoeren van de werkzaamheden worden zoveel mogelijk bedrijven ingeschakeld, die sponsor van de club zijn. Wat betreft de uitstraling van de accommodatie sluiten we aan bij het Noorderpoort, onze buurman. Dus veel hout en groen."

Becker is eveneens razend enthousiast over de plannen die vervroegd kunnen worden gerealiseerd. "Ik heb bestuursleden gesproken die hun ogen niet kunnen geloven. Ze kunnen hun geluk niet op. En terecht, het ziet er ook allemaal fantastisch uit."

Blauwwit hart

"Na deze bijzondere aankondiging blijven we ons in de komende jaren richten op een mooie en een gezonde toekomst voor de club waarin voetbal de verbindende factor is", benadrukt Tijbo Ekamper. "Met trotse leden, donateurs, sponsoren, vrijwilligers en supporters met een blauwwit hart."

Het Masterplan wordt tijdens de algemene ledenvergadering in september inhoudelijk toegelicht.

Paul Abrahams