Albertje Griemink verzorgt bloemen bij oorlogsmonument in Musselkanaal. Zij krijgt als waardering de taart van de week

Eigenaar Bart Meijer van Eerkens De Echte Bakker met winkels in Musselkanaal en Nieuw-Buinen heeft aangeboden om elke week een slagroomtaart beschikbaar te stellen.

Lezers van de Kanaalstreek Ter Apeler Courant mogen bepalen wie de lekkernij als verrassing in ontvangst mag nemen. Zij kunnen namelijk kandidaten nomineren, die in het verspreidingsgebied van deze krant wonen. Wie verdient een slagroomtaart van Eerkens De Echte Bakker?

Deze keer staat Albertje Griemink in de schijnwerpers. De 77-jarige inwoonster van Musselkanaal woont in het appartementencomplex IJzeren Klap en is aangemeld door Ina Zwiers.

„Elk jaar op 4 mei worden met de dodenherdenking twee kransen en vier bakjes met bloemen geplaatst bij het oorlogsmonument in Musselkanaal. De kransen bloeien heel snel uit en worden uiteindelijk verwijderd. Maar van de vier bakjes met bloemen heeft iedereen nog maandenlang plezier van. Dankzij Albertje.

Planten water geven

Een paar keer per week loopt ze met een emmer naar het monument om de planten water te geven. Mijn ouders wonen in de buurt en ze hebben haar ook al herhaaldelijk bedankt. Ze schudt dan haar hoofd en zegt dat ze het met liefde doet en dat het toch zo mooi lijkt als de bloemen nog maanden bloeien in plaats van dat ze na een week dood zijn.”

„Ik heb respect voor Albertje”, vervolgt Ina. „Een bijzondere vrouw in deze drukke hectische wereld. Ik gun haar daarom een slagroomtaart. Met heel mijn hart.”

Kandidaat aanmelden

Wilt u een kandidaat aanmelden? Stuur dan een mail met motivatie en telefoonnummer naar (eind)redacteur Paul Abrahams. Het mailadres is kanaalstreek@ndcmediagroep.nl