Subsidie voor zeven grote evenementen in 2022

Zeven grote, jaarlijks terugkerende evenementen krijgen in 2022 subsidie van de provincie. We trekken hier een bedrag van €179.000 voor uit, dat onder de evenementen wordt verdeeld.

Elk evenement kan maximaal € 30.000 ontvangen. Het gaat om evenementen die de promotie van Groningen stimuleren en daarmee onze provincie aantrekkelijker maken.

Evenementen

De volgende evenementen krijgen komend jaar subsidie:

• WinterWelVaart

• Op Roakeldais

• Festival Hongerige Wolf

• Bevrijdingsfestival

• Bie Daip

• Tocht om de Noord

• Internationaal Indoor Concours Hippique Groningen

Overige evenementen

Hiernaast investeren we ook in andere evenementen. Zo zijn evenementen als Grasnapolsky, Noorderzon, Eurosonic Noorderslag en de Zomer Jazz Fietstour opgenomen in het Uitvoeringsprogramma Cultuur 2021-2024. De stichtingen Middeleeuws Ter Apel, Pura Vida Blauwestad en Swingin' Groningen hopen, mede dankzij een uitgestelde subsidie van de provincie, weer een evenement te kunnen organiseren.

Geduld en flexibiliteit

De evenementensector heeft de afgelopen tijd ingespeeld op alle onzekerheid en de beperkingen rondom corona. Dat heeft niet alleen geduld maar ook flexibiliteit gevraagd. Door te investeren in deze evenementen willen we meer mensen bereiken en Groningen nog meer op de kaart zetten.

Meer subsidiemogelijkheden

Er zijn ook subsidiemogelijkheden voor organisatoren van eenmalige, nieuwe, kleine en grote evenementen. Via de regeling 'Evenementen en arrangementen' is subsidie aan te vragen voor typisch Groningse evenementen. De eerste aanvraagronde van deze regeling loopt tot en met 15 januari 2022. De volgende aanvraagperiode in 2022 is van 1 maart tot en met 1 april 2022. Aanvragen voor grote terugkerende evenementen in 2023 kan van 15 oktober 2022 tot en met 15 november 2022.

Voor meer informatie, ga naar www.provinciegroningen.nl.

Alle bekendmakingen zijn ook te lezen via: www.officielebekendmakingen.nl.