Wat zijn de beste prijsvriendelijke auto’s van 2022?

Aangeboden door: overstappen.nl

Is je huidige auto toe aan vervanging? Je kunt er dan voor kiezen om een nieuwe vierwieler te leasen, al is het tevens mogelijk om een occasion aan te schaffen.

Je zult dan vaak alsnog met een ouder model komen te zitten, al kun je voor een tweedehandsauto vaak wel een goedkope autoverzekering afsluiten. Desondanks zijn er genoeg Nederlanders die liever alleen in een gloednieuwe auto gezien willen worden. Val je in deze groep maar wil je liever niet al te veel geld besteden aan de aankoop van je nieuwe wagen? Kies dan voor een van de onderstaande modellen! 

Kia Forte 

De Kia Forte behoort tot de bestverkochte modellen van het Koreaanse merk. Misschien komt het door zijn mooie uiterlijk of zijn ongelooflijk betaalbare prijs. De basismotor is een vier-in-lijn van 147 pk, hoewel een 201 pk sterke turbo beschikbaar is voor de hogere GT-versie, die wel duurder is. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is standaard en de Forte wordt alleen aangeboden in font-wheel drive. Binnenin is het 8,0-inch infotainmentscherm eenvoudig te gebruiken en wordt het standaard geleverd met moderne technologie zoals Bluetooth, Apple CarPlay en Android Auto. Ook op het gebied van benzineverbruik scoort de Kia Forte erg goed. 

Nissan Versa

De Nissan Versa is een veilige gok, zowel op het gebied van veiligheid als financiën. In tegenstelling tot de Kia Rio en Hyundai Accent wordt de Versa standaard geleverd met automatisch noodremsysteem voor en achter, automatisch grootlicht en waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook. Het maakt ook gebruik van een groter 7,0-inch touchscreen voor infotainment, maar mist Apple CarPlay en Android Auto op de meest betaalbare uitvoering. Een inline-vier van 122 pk drijft de voorwielen aan met een standaard handgeschakelde vijfversnellingsbak. Op Overstappen.nl kun je na aankoop van de Nissan Versa een autoverzekering afsluiten! 

Chevrolet Spark

De Chevrolet Spark is de meest betaalbare auto die hier vandaag wordt verkocht. Het biedt 27 kubieke meter bagageruimte met de achterbank neergeklapt en een ongelooflijke brandstofefficiëntie. Het vermogen komt van een kleine inline-vier van 98 pk, met een handgeschakelde vijfversnellingsbak in zijn goedkoopste vorm. Helaas ontbreekt de Spark enorm aan standaard veiligheidsvoorzieningen. Er is bijvoorbeeld geen waarschuwing voor een voorwaartse aanrijding of automatisch noodremmen, tenzij je extra betaalt. Cruise control is ook extra, dit behoort niet tot de standaarduitvoering van de Nissan Spark helaas. Wel heeft zelfs het basismodel een 7,0-inch touchscreen met Bluetooth-functionaliteit, Apple CarPlay en Android Auto.

Hyundai Veloster

De goedkoopste Hyundai Veloster is een voorproefje van wat het rijden in hatchbacks leuk maakt. Hoewel de basismotor een inline-vier van 147 pk is, een grote sprong voorwaarts ten opzichte van de sportievere Veloster N's 275 pk sterke inline-vier met turbocompressor, is het nog steeds een betaalbare driedeurs compact met een scherp uiterlijk en een wendbaar rijgedrag. De Veloster heeft alleen voorwielaandrijving en het goedkoopste model wordt geleverd met een handgeschakelde zesversnellingsbak. De binnenkant van dit model is lekker knus en relatief mooi, terwijl het niet echt veel ruimte heeft in de kofferbak.