Landschapsbiografie van Westerwolde krijgt tweede druk. Eerste oplage van 2000 exemplaren is binnen enkele maanden uitverkocht

In oktober 2021 verscheen de Landschapsbiografie van Westerwolde: een boek over de ontstaansgeschiedenis, de kwaliteiten en de toekomstmogelijkheden van het Westerwoldse landschap.

Ruim twee maanden later is het boek al uitverkocht! Op dit moment wordt gewerkt aan een tweede druk. De verwachting is dat het boek begin februari 2022 weer te koop is. Het boek kost 39,95 euro.

Tweede druk 1500 exemplaren

In totaal zijn er al 2.000 exemplaren van de landschapsbiografie verkocht. De tweede druk bestaat uit nog eens 1.500 exemplaren. Het boek is vanaf begin februari weer beschikbaar via alle (online) boekhandels. Het is nu al te reserveren bij de lokale boekhandel of via de website van uitgeverij Van Gorcum.

Meer dan 600 pagina’s

In 2018 startte het boekproject van de Landschapsbiografie van Westerwolde. Dragende partijen waren de gemeente Westerwolde en het Kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Verschillende organisaties, auteurs en vrijwilligers werkten in de daaropvolgende jaren mee aan het project. In oktober 2021 was het boek klaar. Het resultaat is een rijk geïllustreerd en wetenschappelijk verantwoord publieksboek van meer dan zeshonderd pagina’s.

De Landschapsbiografie van Westerwolde vertelt over de ontstaansgeschiedenis, de kwaliteiten en de toekomstmogelijkheden van het Westerwoldse landschap.

Veertien hoofdstukken

Dit verhaal is beschreven in 14 hoofdstukken. Elk hoofdstuk heeft een ander thema, zoals Archeologie, Water, Wonen en werken, Planten en dieren en Landschapsschilderkunst. Ook bestaat het boek uit een Atlas van het gebied Westerwolde. Hierin worden de verschillende dorpen en gehuchten in Westerwolde beschreven. Verspreid over het boek zijn interviews met inwoners van Westerwolde te vinden.

De Landschapsbiografie van Westerwolde is mede mogelijk gemaakt door de Rijksuniversiteit Groningen, gemeente Stadskanaal, Provincie Groningen, Staatsbosbeheer, Waterschap Hunze en Aa’s, Het Groninger Landschap, Natuurmonumenten, Stichting Gebroeders Hesse Fonds, Wageningen University & Research, Stichting Monumenten Westerwolde en de gemeente Westerwolde.