Esther uit Scheemda krijgt miljoenste prik in vaccinatielocatie in haar woonplaats

Esther uit Scheemda kreeg vrijdag de miljoenste prik in vaccinatielocatie van GGD Groningen in haar woonplaats. Daarnaast ontving ze een bos bloemen ter gelegenheid van deze mijlpaal.

Esther: “Ik kies voor deze booster voor mezelf en ook om mijn ouders en anderen te beschermen. Ik heb gisteravond m’n afspraak gemaakt en vandaag kon ik al terecht in mijn woonplaats!”

GGD Groningen startte januari vorig jaar met vaccineren tegen het coronavirus. Vanaf die tijd is er doorlopend gevaccineerd op verschillende locaties in de provincie. Op het hoogtepunt van de eerste campagne in de zomer van 2021 werden er 7.500 prikken per dag gezet. Na een relatief rustig najaar is de GGD vanaf half november opgeschaald met de boostercampagne.

Enorme operatie

Marcel Visser, coördinator COVID-19: “We doen nu in 6 weken, wat we in de zomer in 6 maanden deden. Een enorme operatie. In de afgelopen weken hebben we regelmatig 11.000 prikken op een dag gezet. De meeste afspraken voor de boostercampagne zijn nu gemaakt. We zien dat het nu mogelijk is om op sommige locaties een booster te geven zonder afspraak, omdat er relatief minder afspraken worden gemaakt.”

Booster 

Iedereen van 18 jaar of ouder die eerder gevaccineerd is kan de boosterprik halen. Dit kan minimaal drie maanden na de laatste vaccinatie of drie maanden na een coronabesmetting.

GGD Groningen vaccineert op locaties in stad Groningen, Veendam, Zuidhorn, Scheemda en Appingedam. Ook is er de komende tijd weer aandacht voor het informeren en vaccineren van groepen, die nog geen eerste vaccinatie hebben gehaald. Meer op: https://ggd.groningen.nl/gezondheid/coronavirus/planning-corona-vaccinaties/.