Gemeente Aa en Hunze stimuleert groene onderhoudsinitiatieven van inwoners

AA EN - HUNZE - Wethouder Henk Heijerman opent zaterdag 14 oktober twee samenwerkingsovereenkomsten in het kader van de Pilot Zelfbeheer.

Een met de Werkgroep ONS Groen (Oud-Annerveen, Nieuw-Annerveen en Spijkerboor) en een met de Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort.

Stimulans groene onderhoudsinitiatieven

Beide groepen krijgen een bijdrage van de gemeente voor het beheer. Zij vallen onder de Pilot Zelfbeheer die de gemeente gestart is om groene onderhoudsinitiatieven van inwoners te stimuleren. ‘Het is goed om te zien dat inwoners zich verantwoordelijk voelen voor het groenbeheer in de dorpen. Op deze manier hebben ze zelf invloed op hoe hun eigen leefomgeving er uit ziet’, aldus wethouder Henk Heijerman.

Werkgroep ONS Groen

Werkgroep ONS Groen voert sinds december 2016 alle groenwerkzaamheden uit in Oud-Annerveen, Nieuw-Annerveen en Spijkerboor. De werkgroep bestaat uit inwoners van deze dorpen. Ze bepalen zelf hoe en hoe vaak ze het groen onderhouden. In de samenwerkingsovereenkomst is vastgesteld aan welke kwaliteitseisen het groenbeheer moet voldoen. Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort In Eexterzandvoort beheert een werkgroep van Vereniging Dorpsbelangen Eexterzandvoort sinds 2015 de bermen. Zij zorgen dat de bermen van het dorp gemaaid worden.

Aanmelden

Andere groepen en dorpen kunnen nog steeds meedoen aan de pilot. Ze kunnen zich aan te melden via info@aaenhunze.nl.