Culturele waardering voor mantelzorgers in Aa en Hunze

GIETEN - De gemeente Aa en Hunze biedt alle mantelzorgers die geregistreerd staan bij het Centraal Punt Mantelzorg een culturele activiteit aan. Hier mag de mantelzorger samen met de zorgvrager gratis naartoe. Ze kunnen kiezen uit FestiValDerAa, Festival Proms en een lunchbijeenkomst.

Wethouder Harry Dijkstra: “De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen. Desondanks willen wij als gemeente onze waardering uiten. Dat doen we eens per jaar door het uitreiken van de mantelzorgwaardering; deze culturele waardering is een extraatje dit jaar.” Het gaat om een toegangsbewijs voor het FestiValDerAa in Schipborg op zaterdag 8 juli of om een toegangsbewijs voor Festival Proms bij het Vocaal Festival in Annen op zaterdag 10 juni. Daarnaast kunnen de mantelzorgers en hun zorgvrager ook kiezen voor een lunchbijeenkomst in restaurant ‘De Liefde van De Drentsche Aa’ in Schipborg op zaterdag 8 juli. Wethouder Harry Dijkstra is hierbij aanwezig en zal iedereen welkom heten. Bezoekers kunnen genieten van een muzikaal optreden door Anke Timmer en Jan Germs (Huus van de Taol) houdt een positief praotje. Dit alles in combinatie met een heerlijk lunchbuffet.

Voor wie is deze culturele waardering?

Alle geregistreerde mantelzorgers hebben een uitnodiging gekregen voor deze activiteiten en kunnen zich tot 1 juni 2017 opgeven. De gemeente hoopt zo een groot aantal aanmeldingen te ontvangen. Mantelzorgers die nog niet geregistreerd staan bij het Centraal Punt Mantelzorg kunnen zich alsnog laten registreren, ook zij ontvangen dan tot 1 juni een uitnodiging.

Hoe aanmelden?

Een mantelzorger kan zich aanmelden voor registratie bij de mantelzorgconsulent van Impuls, Carin de Jonge via de mail: dejonge@impuls-welzijn.nl of telefonisch via (06) 11 51 70 36.