Town of Saints brengt dansbare folk naar VanSlag in Borger

BORGER - De Nederlandse indieband Town Of Saints, voormalig 3FM Serious Talent, maakt lekker meezingbare en dansbare folk.

Op zaterdag 1 december staat Town of Saints in cultuurpodium VanSlag in Borger. Ondanks hun thuisbasis Groningen is het gezelschap eigenlijk meer een Europese band, met twee Finnen in de gelederen en tournees door heel Europa achter de rug.

De band ontstond op straat, toen nog als duo van zanger/ gitarist Harmen Ridderbos en violiste Heta Salkolahti. Hun akoestische folky roots zijn nog steeds te horen, maar op hun tweede album No Place Like This (2016) klinkt Town Of Saints toch vooral als een goed geoliede rockband – omdat ze dat natuurlijk ook zijn. Afgelopen maand kwam er een nieuw album uit met de titel Celebrate. Daarvan verschenen Up In Smoke en Celebrate als single.

Met Celebrate gaan Harmen en Heta weer terug naar hun roots als folk duo. Op de plaat en live worden ze weer bijgestaan door vaste band Jesse (drums), Yukka (bas) en Berend (gitaar), maar de liedjes blijven in essentie akoestische folk liedjes.

Het concert van Town of Saints begint om 21.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.vanslag.eu