Tien jaar dagbesteding BCM

STADSKANAAL/MUSSELKANAAL - Onlangs is bij BCM gevierd dat tien jaar dagbesteding wordt aangeboden.

In de afgelopen 10 jaar is gebleken dat hier veel vraag en behoefte naar is want, naast het 10-jarig bestaan, is ook de vierde dagbesteding geopend. Er zijn drie locaties in Maarsheerd en één locatie is gevestigd in het herenhuis op het terrein van Beukenhof in Musselkanaal.

BCM biedt dagbesteding voor ouderen die nog thuis wonen, maar behoefte hebben aan een daginvulling ter voorkoming van onder andere eenzaamheid. Naast het leggen van sociale contacten is dagbesteding geschikt voor cliënten waarvan de partner (mantelzorger) ontlast moet worden. BCM biedt dagbesteding aan voor cliënten met beginnende dementie, cliënten met een COPD-aandoening en voor cliënten met een sociale indicatie.

Een dag op de dagbesteding is tijd doorbrengen in een ontspannen sfeer waarin ruimte is voor het leggen van sociale contacten, het doen van activiteiten of om gewoon de krant te lezen of een kopje koffie te drinken. De activiteiten worden afgestemd op de behoeften en mogelijkheden van de cliënt. Daarnaast wordt gezellig samen gekookt en gegeten. Af en toe een leuk uitstapje hoort ook bij de dagbesteding en zo is het mogelijk voor COPD-cliënten om deel te nemen aan een programma met daarin begeleiding van fysiotherapie en zwemmen. Deelname aan dagbesteding en dergelijke programma’s kan echter alleen indien de cliënt een indicatie heeft. Bij de gemeente kan bij het WMO-loket een indicatie worden aangevraagd.

Heeft u interesse voor dagbesteding bij BCM en u wilt meer informatie? Bel dan 0599-568800. Mailen kan ook: dagbestedingmaarsheerd@woonzorgbcm.nl of dagbestedingbeukenhof@woonzorgbcm.nl