SamenLoop voor Hoop in Stadskanaal

STADSKANAAL - Om alvast in de agenda te noteren. Van zaterdag 13 tot en met zondag 14 juli wordt in Stadskanaal de SamenLoop voor Hoop gehouden.

door Paul Abrahams

Plaats van handeling is het terrein tussen het jongerencentrum de Kwinne en het voormalige kerkgebouw de Lichtbaken. Vanavond - woensdag 21 november - wordt het bestuur van het comité in Stadskanaal officieel geïnstalleerd. Daarna kunnen flinke stappen worden gezet.

"We zijn al enkele maanden achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen", vertellen Max Lamberts en Elly Verhoef. Zij nemen onder meer de PR voor hun rekening. Het idee om de Samenloop voor Hoop in Stadskanaal te houden, is afkomstig van een vrijwilliger van het Pagefestival in Stadskanaal. "Er is al contact gelegd met KWF Kankerbestrijding en met de gemeente Stadskanaal. Er moet heel veel worden geregeld. Van het aanvragen van een vergunning tot het bepalen van de goede doelen, van het werven van vele tientallen vrijwilligers tot het samenstellen van een boeiend en gevarieerd activiteitenprogramma. En nog meer."

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette wordt samen stil gestaan met lotgenoten bij kanker én wordt het leven gevierd. Tijdens de loop zijn er allerhande optredens, verschillende ceremonies zoals de indrukwekkende kaarsenceremonie en houden deelnemers acties om geld in te zamelen. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

"We willen de SamenLoop voor Hoop graag in het centrum houden", benadrukken Max en Elly. "Gemakkelijk toegankelijk voor het publiek en met veel parkeerplaatsen in de directe omgeving. Hopelijk gaat het lukken en hebben we geen last van de werkzaamheden die worden uitgevoerd om het centrum van Stadskanaal een opknapbeurt te geven. Op het beoogde terrein wordt een wandelroute van een paar honderd meter uitgezet en wordt een podium geplaatst. Daarnaast is ruimte gereserveerd voor een camping waar deelnemers in een tent, caravan of camper even tot rust kunnen komen. We verwachten eerlijk gezegd dat heel veel teams zich in de komende maanden gaan aanmelden en dat uiteindelijk een fors bedrag wordt ingezameld. Niet alleen teams uit Stadskanaal mogen meedoen, maar ook uit de omliggende dorpen."

In de komende maanden besteedt uw krant veel aandacht aan de SamenLoop voor Hoop in Stadskanaal. Door middel van een rubriek worden de inwoners met de regelmaat van de klok op de hoogte gehouden van de voortgang van de voorbereidingen.