Van der Laan & Woe zaterdag in Theater Geert Teis in Stadskanaal

STADSKANAAL - Niels van der Laan en Jeroen Woe staan zaterdag in Theater Geert Teis met de reprise van hun zesde voorstelling Pesetas.

Pesetas is een multimediaal spektakel waar de grandioze timing en muzikaliteit van de heren perfect tot uiting komt.

Nostalgie heeft de boventoon in Pesetas. Waarom zou men beweren dat vroeger alles beter was terwijl men dat vroeger ook al deed. De rode draad in de voorstelling is de blinde Spaanse gitarist en componist Francisco Tárraga, die in 1865 misschien wel het meest bekende riedeltje ter wereld heeft gecomponeerd. Namelijk de tune van Nokia telefoon. De voorstelling mondt uiteindelijk dan ook uit een ware Nokia musical waarin alle elementen van de voorstelling samenkomen.

De voorstelling maakt gebruik van vier manshoge schermen waardoor de heren in staat zijn zichzelf te vermenigvuldigen. Dit zorgt voor een visueel spektakel waarbij het publiek soms ogen en oren te kort komt. Daarnaast is de voorstelling gevuld met typetjes, muziek, geestige en hilarische sketches die elkaar in hoog tempo afwisselen.

Van der Laan & Woe zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de bekendste cabaretduo’s van Nederland. Naast hun theatervoorstellingen zijn ze ook op televisie actief. Zo vormde ze jarenlang met Rob Urgert en Joep van Deudekom het panel van De Kwis, een satirische actualiteiten programma gepresenteerd door Paul de Leeuw.

De reprise van Pesetas is op zaterdag 24 november te zien in theater Geert Teis. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theatergeertteis.nl