Genomineerden Onderwijsprijs Groningen zijn bekend

STADSKANAAL - De zes scholen die genomineerd zijn voor de Onderwijsprijs Groningen zijn bekend.

In de categorie basisonderwijs zijn dat CBS De Wegwijzer uit Bellingwolde, de Dom Helder Camara School uit Groningen en OBS Hagenhofschool uit Stadskanaal. In de categorie voortgezet onderwijs zijn genomineerd CSG Selion uit Groningen, Kamerlingh Onnes, ook uit Groningen en de Rutger Kopland School uit Siddeburen.

Op dinsdag 20 november reikt gedeputeerde Eelco Eikenaar de Onderwijsprijs uit in de Statenzaal van het provinciehuis. De avond wordt gepresenteerd door Bram Douwes. Het programma start om 19.30 uur.

Alle genomineerde scholen geven een presentatie van het project dat ze hebben ingezonden. De winnaars van de Onderwijsprijs Groningen krijgen een plastiek, een Bronzen Olifant, en gaan door naar de finale van de Nationale Onderwijsprijs op 27 maart 2019 in Leiden. Ook reikt de provincie een publieksprijs uit.

De Onderwijsprijs Groningen is de voorronde van de tweejaarlijkse Nationale Onderwijsprijs. In iedere provincie hebben de scholen een oproep gekregen om mee te doen en een activiteit of project in te sturen uit de alledaagse schoolpraktijk. Een provinciale jury heeft de inzendingen uit de eigen provincie beoordeeld. Dit jaar bestaat de jury uit Fredric Geijtenbeek, lid Provinciale Staten Groningen, Hans de Jong, bestuurder CNV Onderwijs en Gea Meulema, journalist bij het Dagblad van het Noorden.