Harm en Elsina Schoemaker uit Stadskanaal zijn 65 jaar getrouwd

STADSKANAAL - Harm en Elsina Schoemaker hebben afgelopen zondag feest gevierd. Elsina was jarig en bovendien waren de echtelieden 65 jaar getrouwd.

door Paul Abrahams

Wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal kwam langs om het briljanten echtpaar te feliciteren met de bijzondere mijlpaal.

Harm Schoemaker is geboren op 10 augustus 1926 in Mussel en Elsina Warris heeft het levenslicht aanschouwd op 11 november 1929 in Tweede Exloërmond.

Na de lagere school heeft Harm gewerkt in een schoenmakerij. Hij volgde in Emmen een avondopleiding voor vakdiploma schoenmakerij. Hij ging op de fiets van zijn woonplaats naar Emmen.

Op 18 november 1955 werd hij aangenomen bij Philips Telecommunicatie Industrie in Stadskanaal. Hij was destijds één van de eerste medewerkers. Twee jaar later maakte hij de overstap naar de afdeling halfgeleiders. Eerst in ploegendienst, later in dagdienst. Op 8 juni 1984 heeft hij afscheid genomen met een regeling voor medewerkers van 57,5 jaar en ouder.

Elsina heeft na de lagere school gewerkt als hulp in de huishouding. Toen ze achttien jaar was, ging ze aan de slag als naaister bij klanten thuis.

De vonk tussen Harm en Elsina sloeg over tijdens een bruiloft van een zus van Elsina en een oom van Harm. 'Van een bruiloft kwam een bruiloft", grapt Elsina.

Ze zijn getrouwd op 11 november 1953 in het gemeentehuis in Stadskanaal. Ze hebben vanwege de woningnood eerst onderdak gevonden bij de ouders van de bruidegom in Mussel. Later zijn ze verhuisd naar Musselkanaal en vanaf maart 1959 wonen ze in Stadskanaal. Acht jaar geleden zijn ze verhuisd naar Maarsheerd.

Het echtpaar heeft twee kinderen, twee kleinkinderen en negen achterkleinkinderen. Met hulp van Thuiszorg en de kinderen redden ze zich nog prima.