Mussel verliest topduel in vijfde klasse E van VCG uit Geesbrug

MUSSEL - Mussel weet weer wat verliezen is. Na zes overwinningen op rij ging de koploper van de zaterdag vijfde klasse E in eigen huis met 2-1 onderuit tegen VCG uit Geesbrug.

door Paul Abrahams

Mussel voert nog wel de ranglijst aan met een voorsprong van drie punten op VCG, maar de formatie van trainer Jan Veenhof heeft een wedstrijd meer gespeeld.

Er zijn supporters die de twee doelpunten van VCG in de eerste helft niet hebben gezien. Na amper tien seconden opende Remon Benjamins de score en dat terwijl Mussel de aftrap mocht verrichten. In blessuretijd werd het 2-0 door Levi Dekker. De goal van Len Groenewold in de slotfase van de tweede helft kwam te laat om nog minimaal een punt uit het vuur te slepen.

Ondanks de tegenslag in de eerste minuut kreeg Mussel legio mogelijkheden om langszij te komen. Len Groenewold kopte in de handen van doelman Danny Benjamins, de inzet van Paul Hidding werd van dichtbij met een katachtige reflex gepareerd en Wim Wubs mikte de bal rakelings naast de paal.

Ook na de thee zagen de toeschouwers een krachten verslindende wedstrijd met veel pittige duels. Af en toe sloeg het vuur in de pan en wat betreft de uitslag kon het werkelijk alle kanten op. Lars Hemmes kopte rakelings langs de paal en de inzet van Wim Wubs spatte op de kruising uiteen.

Mussel nam aanvallend alle risico's en ontsnapte vervolgens drie keer aan de derde tegentreffer. Met dank aan doelman René Folkers die van geen wijken wist. Het slotoffensief van Mussel werd beloond met één doelpunt van Len Groenewold. De verdiende gelijkmaker hing in de lucht, maar met kunst en vliegwerk hield de defensie van VCG stand in de resterende minuten.