Jolanda Robben wint verkiezing Beste Bibliothecaris van Nederland

STADSKANAAL - De provincie Groningen is een winnaar rijker. Jolanda Robben van Biblionet Groningen is volgens de stemmen van het publiek én de vakjury de Beste Bibliothecaris van Nederland.

De uitslag van de verkiezing is bekend gemaakt tijdens het DRONGO Talenfestival.

De inwoonster van Stadskanaal heeft gewonnen, omdat ze opvalt door haar enorme liefde voor het vak, haar ongekende drive en werklust. Zij rust niet voor alle Groningse kinderen de bibliotheek en de collectie ontdekken.

Via de website van Bibliotheekblad zijn de aflopen tijd maar liefst 3688 stemmen uitgebracht, in veel gevallen voorzien van lovende opmerkingen over de kandidaten.

De medewerkster van Biblionet Groningen scoort met haar projecten voor kinderen die tot doel hebben om lezen te leuk te maken. Zoals Scoor een Boek!, het leesbevorderingsproject waarbij kinderen door profvoetballers aangemoedigd worden om zoveel mogelijk boeken te lezen. Dit jaar lazen 5.500 Groningse leerlingen samen 34.462 boeken.

En tijdens de zomermaanden gaat Jolanda eropuit met de Vakantie Voorleestent van Biblionet Groningen. Ze bouwt overal een feestje en zorgt ervoor dat kinderen verzot raken op taal, verhalen en voorlezen.