Vogeltentoonstelling Gieten begonnen (met foto’s)

Gieten - De Vogelvereniging Gieten begon vrijdagavond haar 56e onderlinge vogeltentoonstelling. Ook zaterdag 3 november is de voorstelling er, in de kantine van de IJsvereniging Gieten-Bonnen (Boddeveld 17 in Gieten). Wijnand van der Ploeg werd ‘Algemeen kampioen’ met zijn blauwe halsbandparkiet.

De Vogelvereniging Gieten begon vrijdagavond haar 56e onderlinge vogeltentoonstelling. Ook zaterdag 3 november is de voorstelling er, in de kantine van de IJsvereniging Gieten-Bonnen (Boddeveld 17 in Gieten). Wijnand van der Ploeg werd ‘Algemeen kampioen’ met zijn blauwe halsbandparkiet.

Totaal zijn dit jaar door 25 inzenders waar onder ook weer jeugdleden 236 vogels inschreven.

Gedurende het weekend worden door de leden weer een grote verscheidenheid aan tropische vogels tentoongesteld, variërend van de bekende kanarie en zebravink tot bijzondere tropische vogels en grote en kleine parkieten. Tijdens de tentoonstelling streven leden ernaar eigen gekweekte vogels van het afgelopen kweekjaar te laten zien.

De tentoonstelling wordt door de vogelliefhebbers weer gezien als het hoogte punt van het jaar. Juist op dit moment dienen zij hun vogels in topconditie te presenteren. Door een team van keurmeesters worden op vrijdag alle vogels gekeurd volgens standaardeisen. Er wordt onder meer gelet op, kleur, formaat, gedrag en conditie. Tijdens de openingstijden zijn continu leden aanwezig die vragen over het houden en kweken van vogels kunnen beantwoorden.