Nieuw schoolplein Heilige Gerardusschool is uniek in Oost-Groningen

BARNFLAIR - Het vernieuwde digitale schoolplein van de Heilige Gerardusschool in Barnflair is vanmorgen feestelijk geopend.

"Het vernieuwde schoolplein - uniek in Oost-Groningen - maakt niet alleen de school aantrekkelijker, maar gaat ook een maatschappelijke functie vervullen", vertelt teamleider Wendy Tieben. "Door het plein openbaar te maken en dus na schooltijd vrij toegankelijk te maken, hebben de kinderen uit het dorp een plek waar ze zich kunnen vermaken na schooltijd. Waar ze kunnen bewegen, waar ze kunnen samen komen. Zowel voor de wijk als voor de school is de verbetering van het plein een aanwinst."

"Er zijn verschillende onderdelen opgenomen in het schoolplein", vervolgt Wendy Tieben. "Het freerun parcours is gebaseerd op de snelst groeiende sport in Nederland (hardlopen) en is volledig wetenschappelijk en beweeg-didactisch ontworpen. Bewegingsagogen zijn betrokken geweest bij het ontwerp van Yalp. Het parcours wordt naast de pauzes ook ingezet tijdens gymlessen en beweegactiviteiten in de naschoolse BSO-tijd. Uniek aan het ontwerp is het feit dat het uitdagend én geschikt is voor alle leeftijden. Ook volwassenen kunnen er gebruik van maken.

Memo bestaat uit zeven spelpilaren op een ronde speelvloer. De bediening van de Memo-spelpilaren is vergelijkbaar met de bediening van een smartphone of tablet. Door het scherm aan te raken en door over het scherm te vegen worden er spellen gespeeld. De speelvloer maakt de spelpilaren tot een eenheid, visualiseert de routes en prikkelt de fantasie van kinderen om nieuwe spelregels te verzinnen. Alle Memo spellen zijn een mix van plezier, actief bewegen en educatie. Een korte speluitleg met hints en aanmoedigingen helpt kinderen op weg. De open spelregels prikkelen om de spellen steeds weer anders te spelen."