Toneelvereniging Niweto speelt 'Wat een Peerdespul'

ROSWINKEL/NIEUW-WEERDINGE - De toneelvereniging Niweto uit Nieuw-Weerdinge brengt in de komende maanden onder regie van Betty Schimmel het blijspel 'Wat een Peerdespul' van Herman van der A op de planken van Theaterboerderij De Noorderbak in Roswinkel.

Het spits wordt afgebeten op vrijdag 30 november. De drie andere uitvoeringen zijn op zaterdag 1 december (uitverkocht), vrijdag 1 en zaterdag 2 februari. Het doek gaat om 20.00 uur open. Een toegangskaartje kost zeven euro.

Het blijspel gaat over twee vrijgezelle broers. Zij hebben samen een boerderij met melkvee. Waar de ene broer een enthousiaste koeienliefhebber is, heeft de andere vooral wat met paarden. Maar de traditie van het familiebedrijf telt zwaar. En als dan ook nog de paarden liefhebbende broer op een dag de knuppel in het hoenderhok gooit en een stoeterij wil beginnen, duurt het niet lang of de bom barst.

Dat komt niet in het minst door de knecht die door de plaatselijke dominee bij de broers aan een baan is geholpen. Voeg hierbij de komst van een tweetal jonge dames die als stalhulp op de stoeterij aan de slag willen en de twee op geld beluste oudere zusters en de problemen liggen werkelijk voor het oprapen.