Magisch Samhain in de Vesting Bourtange

BOURTANGE - Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober staat Vesting Bourtange weer in het teken van Magisch Samhain.

Samhain is éé van de oudste mythische feesten en wordt al duizenden jaren gevierd. Voor de Kelten was dit het begin van het nieuwe jaar. Het feest houdt verband met de seizoenswissel en de cyclus van het leven, waarbij de grens tussen onze wereld en de geestelijke wereld broos en dun wordt.

In de magische nacht van Samhain, van zaterdag op zondag, wordt de sluier tussen de verschillende dimensies opgeheven. Samhain is het moment om met de geestenwereld contact te maken. Op zaterdag en zondag wordt de Vesting dan ook bezocht worden door vele magische figuren. Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit allerlei dimensies nemen de vesting in. Spectaculair dit jaar is op zaterdagavond de uit de as herrezen Fenix die door de Vesting beweegt.

In de vesting is een magische markt met steampunk activiteiten en andere bijzondere magische kramen. Er zijn piraten die de vesting onveilig maken en een waarzegger voorspelt de toekomst. Bezoekers zijn uitgedost in prachtige uitbeeldingen van fantasy, sprookjes en alles wat creatief bedacht kan worden. Op het podium treden artiesten op en de zaterdagavond wordt afgesloten met een spectaculaire vuurshow.

Bezoekers die zaterdag in stijl verkleed naar de Vesting komen, krijgen korting op de prijs van het toegangskaartje.