Meer subsidie gemeente Stadskanaal voor Freddie Pranger Memorial

STADSKANAAL - De voetbalvereniging SJS krijgt drie jaar lang 5000 euro per jaar van de gemeente Stadskanaal als bijdrage in de kosten van de organisatie van de Freddie Pranger Memorial.

door Paul Abrahams

Tot nu werd een subsidie van 500 euro per jaar toegekend aan het G-voetbaltoernooi op het sportcomplex aan de Julianastraat.

"Uiteraard zijn we er heel blij mee", glundert woordvoerder Krijn Verweij van de Freddie Pranger Memorial. "Vooral omdat het een meerjarige subsidie betreft. Alle andere fondsen die de Freddie Pranger Memorial steunen doen dat jaarlijks. Pas in de loop van het seizoen weet je wat je krijgt en pas dan kun je de belangrijkste verplichtingen aan gaan. Met de subsidie van de gemeente hebben we al een zeker startkapitaal. Dat haalt meteen een stuk druk van de organisatie weg."

"Vorig jaar al hebben we ingezet op deelnemers van verder weg uit de noordelijke regio", vervolgt de inwoner van Stadskanaal. "Dat sloeg goed aan. Met het geld van de gemeente én de andere fondsen, waarvan een paar al weer hun medewerking hebben toegezegd, willen we dat verder uitbreiden.

Het SJS complex kan 36 teams in toernooiverband aan, met zelfs een uitloop naar 40 teams. Maar dan moet onder meer geïnvesteerd worden in extra douche- en kleedruimte en de vraag is of dat qua kosten opweegt tegenover de komst van vier extra teams.

Met 36 volwaardige seniorenteams vestigt SJS zich in de top de van Nederlandse G-toernooien, zeker wanneer daarin een forse internationale dekking zit. De lat voor 2019 ligt dus op 36 teams, waarvan tenminste twaalf teams uit het zuiden van het land en uit het buitenland komen. Zeg maar op meer dan 2,5 uur rijden van Stadskanaal. Dan praat je over een begroting van zo'n 20.000 euro, een bedrag dat niet alleen door SJS kan worden opgehoest. De bijdrage van de gemeente maakt de ambitie mogelijk."

Behalve de financiële bijdrage van de gemeente Stadskanaal is Verweij ook blij met de motivatie van het college van burgemeester en wethouders om diep in de buidel te tasten. "De gemeente Stadskanaal geniet nationale bekendheid als het gaat om de organisatie van sportevenementen voor mensen met een beperking. De uitbreiding van het toernooi zal de gemeente nog meer naamsbekendheid geven."