Vier canicross clinics door trainers KSCaniSports

EXLOO - Het is misschien te vroeg om nu al de Jumper Schutrups Dogwalk en de Schutrups Wandeldag, op zaterdag 2 en zondag 3 februari van het volgende jaar in Exloo, aan te kondigen.

Toch zijn de voorbereidingen al in volle gang. Zeker voor degenen die willen meedoen aan de canicross funcross, het nieuwe spectaculaire onderdeel van de Dogwalk.

Tot nu toe was de Jumper Schutrups Dogwalk een wandeling met de hond, in de komende editie is het ook mogelijk om samen met je viervoeter te gaan rennen, het zogenoemde canicrossen. Dat doe je niet zomaar eventjes. Daar weten Sandra Koning uit Nieuwe Pekela en Kim Backstrom uit Stadskanaal alles van.

De beide vrouwen zijn fanatiek met deze tak van sport bezig. Ze zijn momenteel bezig met de eerste opleiding van Nederland voor canicross instructeurs om anderen nog beter te kunnen begeleiden en geven als KSCaniSports cursussen en workshops. Speciaal voor deelnemers aan de Jumper Schutrups Dogwalk hebben ze de komende maanden vier clinics op het programma staan. “We gaan hen warm maken om aan de canicross mee te doen”, vertelt een enthousiaste Sandra Koning. “Want wat is er leuker dan met je hond door de bossen rennen en samen een team te vormen!”

Kim en Sandra leggen de focus op de volgende aspecten: “De looptechniek, communiceren met je hond, warming up, technieken trainen, cooling down en natuurlijk een nabespreking. Alles komt aan de orde tijdens de ongeveer drie uur durende workshops. Ons doel is te laten zien hoe geweldig deze sport is en hoe je goed voorbereid met je hond op pad kunt gaan, de natuur in. We helpen je graag op weg met het juiste materiaal en informatie. Goed materiaal en goede service, dat vinden we heel belangrijk. Maar ook de juiste voorlichting over de sport. De regelgeving, de mogelijkheden en de training. Want we hebben te maken met dieren en daar moet je altijd op een verantwoorde manier mee omgaan.”

De vier canicross clinics worden gehouden op 3 november bij Jumper in Stadskanaal, 24 november bij Jumper in Emmen, 8 december bij Jumper in Assen en op 6 januari bij Schutrups Exloo.

Meld je nu aan voor één van de clinics. Meer info over de Jumper Schutrups Dogwalk en de Schutrups Wandeldag is te vinden op www.schutrups.nl