Only The Strongest: kippenvel in de ring

TER APEL - Spektakel in de sporthal in Ter Apel. Daar werd zaterdag het internationale vechtsportgala Only The Strongest gehouden.

Het evenement was 's avonds met 700 bezoekers stijf uitverkocht. Ook 's middags was het heel erg druk rondom de vechtsportarena met alle toeters en bellen. Meer dan 30 leden van Team Knaap betraden toen namelijk voor de eerste keer de ring.

"Kippenvel", blikt trainer Simon Berendsen van Sport & Welzijn Academy Knaap terug. "We hebben met elkaar tien maanden keihard getraind en toegeleefd naar het evenement. Het was voor iedereen de eerste echte kickbokswedstrijd in hun leven. De leden zijn tegen elkaar geselecteerd op 'gewicht, techniek en leeftijd'. De spanning was voelbaar in de kleedkamer. En links en rechts werd een traantje weggepinkt tijdens de spectaculaire opkomst met licht en geluid, met zoveel enthousiaste familieleden en vrienden in de zaal."

"Wekelijk alle leden van Team Knaap hebben genoten van hun wedstrijd", vervolgt Simon. "Het doel is bereikt. Trots overheerste dan ook na afloop, zelfs als de wedstrijd werd verloren. De expeditie van Team Knaap krijgt zeker een vervolg. De eerste namen staan al op de lijst. Aanmelden kan tot en met 31 december. In januari begint dan de voorbereiding op het vechtsportgala Only The Strongest in 2019."