Het is één minuut voor twaalf voor Bruno

STADSKANAAL - Kan Bruno in Stadskanaal van zijn oude dag blijven genieten, of wordt de 28-jarige ruin samen met een aantal andere opvangpaarden binnenkort naar de slager gebracht?

door Paul Abrahams

Voorzitter Anne van Lith van Stichting Dierenpiramide in Stadskanaal kan er bijkans niet van slapen. "Het is zo deprimerend", vertelt ze. "Zeven dagen per week ben ik in touw om de paarden liefdevol te verzorgen en langzaam maar zeker raakt het geld op. Er zit nog zo'n 2500 euro in de kas, genoeg om het maximaal twee maanden te kunnen uitzingen. Dan is het einde oefening."

Stichting Dierenpiramide is 25 jaar geleden opgericht. De stichting steekt veel tijd en energie in de opvang, de verzorging en de bescherming van kleine huisdieren, die om wat voor reden dan ook, nergens anders terecht kunnen. Daarnaast worden onder het project A Safe Haven verschillende paarden opgevangen die op leeftijd zijn.

Stichting Dierenpiramide is zowel ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) als CBF erkend, maar toch lukt het de inwoonster van Stadskanaal niet om voldoende geld binnen te halen om de exploitatiekosten te kunnen betalen om de paarden in Stadskanaal te kunnen blijven opvangen. "Dat varieert van voer en verzekering tot medicijnen. En nog veel meer."

Enkele bedrijven in de regio dragen de stichting een warm hart toe, maar desondanks verkeert de stichting financieel in zwaar weer.

Om het tij te kunnen keren, hoopt Anne van Lith dat meerdere geldschieters bereid zijn om ook een duit in het zakje te doen.

Verder kunnen lezers van de krant een donatie overmaken op rekeningnummer NL52INGB0000013052. "Elke euro die wordt overgemaakt wordt door Stichting DierenLot verdubbeld."

U wilt meer informatie? Neem dan contact op met voorzitter Anne van Lith van Stichting Dierenpiramide, 06-42390734.