Bluswerkzaamheden Musselkanaal vergen groot deel van de vrijdag: De Heggerank ontruimd

Musselkanaal - In Musselkanaal is donderdagavond brand uitgebroken in de rijwielzaak Rolfes Sports aan de Marktstraat.

De brandweer zegt vrijdagochtend de verwachting te hebben nog een groot deel van de dag bezig te zijn met bluswerkzaamheden.

De brandweer, die is uitgerukt met meerdere eenheden, adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden. Dit advies blijft vrijdag van kracht.

Vanwege de vele rook die vrijkwam bij het blussen is een NL Alert verzonden. Omstreeks 0.30 uur is begonnen met de evacuatie van 84 bewoners uit het nabijgelegen woonzorg- en revalidatiecentrum de Heggerank, dat midden in de rook kwam te staan.

Ook nabijgelegen appartementen en aanleunwoningen zijn ontruimd. De bewoners zijn naar de A-Horst gebracht. Een team van het Rode Kruis heeft bij de evacuatie geholpen.

Vanwege de omvang van de brand (de fietsenzaak zit in een verzamelpand met meerdere winkels) heeft de brandweer extra pelotons laten aanrukken. De brand werd bestreden met zeker 8 brandweerauto's en 3 hoogwerkers. Een speciale meetploeg monitorde de luchtkwaliteit. Inmiddels heeft een aantal blusvoertuigen ingepakt en is besloten dat een zestal voertuigen blijft staan om de brand verder te blussen.