Drents Verkeersveiligheidslabel voor CKC De Marke in Gieten

GIETEN - Feest vanmorgen op CKC De Marke in Gieten. Wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze heeft namelijk het Drents Verkeersveiligheidslabel opgehangen.

Het label werd gebracht door Seef de Zebra en overhandigd aan Anneke Lanjouw, zij is sinds kort directeur van CKC De Marke.

Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Meer dan een hele schoolklas laat daarbij het leven. Kinderen moeten daarom leren veilig aan het verkeer deel te nemen. Om verkeerseducatie op scholen te stimuleren en een hoge kwaliteit te waarborgen, is er een keurmerk in het leven geroepen.

Het Verkeersveiligheidslabel met het beeldmerk Seef de Zebra toont aan dat een school zich inzet voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school.

Heijerman stak de loftrompet over de inzet van de school om het felbegeerde label in de wacht te slepen. "Ook De Marke is goed bezig. Op één school na, hebben alle scholen in de gemeente Aa en Hunze het label inmiddels kunnen ophangen."