Advertorial I De Bleerinck bestaat 40 jaar, expositie in Bellevue

Woonzorglocatie De Bleerinck bestaat dit jaar 40 jaar. Ter gelegenheid van het jubileum is hierover een tentoonstelling in de expositieruimte Bellevue ingericht. Deze is vrij toegankelijk voor bezoekers. Bellevue bevindt zich na het binnenlopen in De Bleerinck, links van de hoofdingang.

Sinds de oprichting 40 jaar geleden, speelt De Bleerinck een grote rol bij de dementiezorg in Zuidoost-Drenthe.  Het verpleeghuis heeft in belangrijke mate bijgedragen aan vernieuwing van zorgverlening voor dementerende ouderen en heeft zowel landelijk als internationaal een ontwikkeling op gang gebracht. De visie van De Bleerinck is door vele andere zorginstellingen overgenomen. 

In loop der jaren is het gebouw voortdurend aangepast aan de eisen van de tijd. Sliepen de mensen veertig jaar geleden nog met vier of meer op een kamer, sinds tien jaar beschikt iedere bewoner over een eigen appartement met badkamer. 

De Bleerinck heeft niet de sfeer van een verpleeghuis, maar eerder van een dorpskern, met een kleine supermarkt, een kapsalon, een café, een bloemenwinkeltje en een binnentuin.

Activiteiten
Bewoners van De Bleerinck kunnen lid  worden van verschillende verenigingen die elke week vaste activiteiten organiseren. Daarnaast worden het hele jaar door seizoensgebonden activiteiten georganiseerd.

Wie de expositieruimte in Bellevue wil bezichtigen  of eens binnen wil kijken bij  De Bleerinck, is van harte welkom om gewoon binnen te lopen. De Bleerinck staat aan de Spehornerbrink 1 in Emmen. 

Meer weten over verpleeghuiszorg of dementie bel dan naar 0591 68116 en vraag naar Maatschappelijk Werk.