Kerken gaan samen in één kerkgebouw in Stadskanaal

STADSKANAAL - De Christelijke Gereformeerde Kerk (Lichtbaken) en de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt (De Kandelaar) vormen vanaf 1 september één kerk onder één kerkenraad in één gebouw, de kerk op de hoek van de rotonde Navolaan-Amerikalaan in Stadskanaal.

"De afgelopen jaren is veel geïnvesteerd in het naar elkaar toe groeien", vertelt predikant Aad van Zuijlekom. "Vanaf 1 januari werd al samen gekerkt."

"Tijdens de eerste officiële kerkdienst van de nieuwe gemeente op zondagmorgen 2 september om tien uur wordt een aantal nieuwe ouderlingen en diakenen bevestigd in hun ambt", vervolgt Van Zuijlekom. "Ook wordt - om te onderstrepen dat we echt een nieuwe gemeente zijn - een nieuwe naam onthuld voor het kerkgebouw, dat voortaan als het gezamenlijke kerkgebouw wordt gebruikt.

De gemeente hoopt dat de gezamenlijke voortzetting nieuwe energie en kracht mag geven. De gemeente wil in Stadskanaal en omgeving een levende gemeente zijn waarin we God ontmoeten, elkaar ontmoeten, en ook uitzien naar de ontmoeting met onze dorpsgenoten, om voor hen van betekenis te kunnen zijn."