'Een vrolijk liedje en de tekst blijft hangen'

STADSKANAAL - De videoclip van Easy Sunday die op YouTube is te zien, is goed ontvangen. Dat meldt Lisa-mae de Vries op Schiphol, vlak voordat ze in het vliegtuig naar Spanje stapt waar ze enkele optredens gaat verzorgen.

door Paul Abrahams

De bijna 20-jarige inwoonster van Stadskanaal - ze studeert European Studies in Den Haag nadat ze vorig jaar de opleiding Grafische Vormgeving heeft afgerond - heeft het vrolijke liedje begin dit jaar zelf geschreven. Het nummer is vrijdag 15 juni met muzikale medewerking van Jasper Stuut en Thijs de Vries opgenomen in het Conservatorium in Groningen.

De videoclip is opgenomen door Rick Lem en Bart Stoffer van het bedrijf Van de bond Pictures in Stadskanaal. "Het was de bedoeling om opnames te maken op Texel", verklapt Lisa-mae. "Maar op het laatste moment is vanwege de drukte op Texel besloten om uit te wijken naar een andere locatie. Uiteindelijk zijn we na een paar uurtjes googelen terecht gekomen op Rügen, een prachtig Duits eiland in de Oostzee. Het was weliswaar zo'n zeven uur rijden, maar het resultaat is na drie dagen hard werken werkelijk prachtig geworden. We zijn er hartstikke trots op."

Het is de bedoeling om voor het einde van het jaar nog drie liedjes op te nemen, vervolgt Lisa-mae. "Twee liedjes zijn al klaar, aan het derde liedje wordt nog flink gesleuteld."

Kijk op Easy Sunday