Zorgondernemers willen Hotel Braams in Gieten alweer te koop zetten

GIETEN - Zorgondernemers Marriëtte en Gerard Brouwer dreigen het karakteristieke hotel Braams in het centrum van Gieten alweer te verkopen.

Dat meldt Dagblad van het Noorden

Marriëtte Brouwer is directrice van zorgorganisatie De Buurtzuster. Samen met haar man is ze van plan om een woon-zorginstelling in Hotel Braams voor dertig mensen met dementie te beginnen. Zoiets hebben ze ook al in Zuidlaren.

Een hoogoplopend conflict met de gemeente Aa en Hunze staat volgens hen de ontwikkeling van zo’n zorginstelling in de weg. Het echtpaar verwijt de gemeente Aa en Hunze constant met aanvullende eisen te komen en worden afspraken niet nagekomen.

,,Onze kosten lopen wel op. Op een gegeven moment is het klaar’’, vertelt Marriëtte Brouwer boos. De twee zorgondernemers hebben vrijdag om een spoedonderhoud gevraagd met verantwoordelijk wethouder Henk Heijerman van de gemeente.

Heijerman heeft op zijn beurt laten weten zo’n overleg op dit moment niet te willen. Volgens hem hebben Mariëtte en Gerard Brouwer momenteel nog niet de juiste vergunning. Hij wil niet tussen de zorgondernemers en zijn ambtenaren instaan.

Deze houding zet veel kwaad bloed bij de Brouwers. Die willen nu kamers die gereed zijn vullen met werknemers van een slagersbedrijf uit Noord-Nederland. ,,We gaan de zeven kamers vullen met Polen, Roemenen en Bulgaren om toch iets van geld binnen te krijgen. En we zetten het hotel weer te koop. Dit kan zo niet doorgaan.’’

Wethouder Henk Heijerman noemt die houding niet correct. ,,Op die manier dingen problemen te regelen, vind ik niet de juiste manier.’’