Zwembad Pagecentrum in Stadskanaal gaat maandag 22 oktober weer open

STADSKANAAL - Inwoners van de gemeente Stadskanaal en wijde omgeving en gasten van het multifunctionele sport- en recreatiecentrum Pagecentrum in Stadskanaal kunnen vanaf maandag 22 oktober gebruik maken van het nieuwe overdekte zwembad.

door Paul Abrahams

Dat meldt directeur Edwin Postma. "Op die dag begint de herfstvakantie, dan moet alles klaar zijn. Dat gaat lukken hoor, want er wordt ondanks de warmte keihard gewerkt. Binnenkort zit ik met een aantal medewerkers om de tafel om na te denken over de invulling van een feestweek. Dat varieert van de officiële opening tot activiteiten voor jong en oud. Eerlijk gezegd kunnen we niet wachten om weer open te gaan. Met elkaar staan we werkelijk te popelen om de eerste zwemmers te verwelkomen."

Even terug in de tijd. "Na bijna 24 jaar trouwe dienst hebben de zwembaden het einde van hun technische levensduur bereikt", vertelt Postma in december vorig jaar. "Het is daarom tijd voor een grondige fresh-up, waarmee we weer 25 jaar uit de voeten kunnen. Het wedstrijdbad en het recreatiebad worden samengevoegd tot een zwembad met onder meer een 25 meter bad, een warmwaterbad met een oppervlakte van 50 vierkante meter, een peuterbad met attractieve speelelementen en een familieglijbaan. Het subtropisch zwembad wordt gesloopt om plaats te maken voor een conferentiezaal."

"De laatste tien jaar heeft het Pagecentrum met de combinatie van de verschillende faciliteiten zich ontwikkeld tot een multifunctioneel evenementencentrum, dat naast de lokale markt ook de nationale en internationale markt bedient met meerdaagse conferentie- en sportevenementen, schoolkampen en trainingsstages", vervolgt Postma. "We krijgen steeds meer aanvragen, we hebben dringend meer ruimte nodig. Vandaar dat het subtropisch zwembad wordt gesloopt om plaats te maken voor een conferentiezaal."

Er is straks nog steeds plek voor iedereen, benadrukt Postma. "Voor de recreant om baantjes te zwemmen, voor kinderen die zwemles krijgen, voor de leden van de zwemclub om te trainen en wedstrijden te zwemmen en uiteraard een attractief bad voor onze parkgasten en inwoners van Stadskanaal en omgeving. Ook de verschillende doelgroepen kunnen bij ons terecht en zijn van harte welkom. Zoals bijvoorbeeld de leden van DWS die lijden aan de spierziekte fybromyalgie in het nieuwe warmwaterbad."

Stadskanaal krijgt over enkele maanden een prachtig duurzaam overdekt zwembad, glundert Postma. "Met onder meer led-verlichting, goede klimaatbeheersing, vrolijke kleuren en verschillende akoestische voorzieningen waardoor het goed toeven is."

Op 29 oktober gaan de eerste zwemlessen van start. "Het is straks ook mogelijk om kinderen vaker per week les te geven. Desgewenst ook op zaterdagmorgen. Ouders kunnen hun kinderen nu al aanmelden voor de zwemlessen. Daarnaast worden meer uren gereserveerd voor het zogeheten baantjes zwemmen vroeg in de ochtend. Dat was altijd twee keer keer per week, dat wordt uitgebreid naar elke morgen van zeven tot half negen. En daarmee doen we heel mensen een groot plezier."

De verwachting is dat de congresfaciliteiten halverwege 2019 gereed zijn. De kosten van de renovatie kost zo'n drie miljoen euro.