Hardlopen in de hitte zonder horloge

STADSKANAAL - Een flink aantal leden van de atletiekvereniging Runners Stadskanaal heeft maandagavond - ondanks de hitte - meegedaan aan het clubevenement '5.4 kilometer of 10.8 kilometer hardlopen zonder horloge’.

Voor de start moest de verwachte tijd worden vermeld aan de wedstrijdleider Anne-Marie Kranenburg. Vanzelfsprekend was het niet toegestaan om een horloge te dragen of gebruik te maken van andere tijdregistratie.

Door de loodzware loopomstandigheden was het voor veel atleten lastig om in de buurt te komen van de gewenste eindtijd. Wessel Dekker leverde een puike prestatie. De inwoner van Borger liep na precies 51 minuten over de eindstreep en die tijd had hij ook van te voren laten opschrijven. Bert ten Hoff uit Musselkanaal was slechts een seconde langzamer dan de gewenste tijd.

Linda Wilken uit Stadskanaal sleepte de eerste prijs in de wacht in de categorie vrouwen. Ze kwam 30 tellen eerder over de meet dan van te voren verwacht.

Zowel Wessel Dekker als Linda Wilken krijgen binnenkort een taart van bakker Cees Blom uitgereikt. Alle deelnemers werden na de finish door Jan Nieboer van FruitOpBedrijf getrakteerd op een beker vers fruit. Heerlijk!