'We zien steeds meer nieuwe gezichten in de zaak'

STADSKANAAL - Een aantal ondernemers in het centrum van Stadskanaal heeft de handen ineengeslagen om meer klanten in de zaak te krijgen.

door Paul Abrahams

Erka, Outfit Mode, Ziengs, Holland and  Barrett en cafetaria brasserie Menistenplein promoten elkaar om een nieuwe doelgroep aan te boren.

"Veel bezoekers aan Stadskanaal lopen telkens weer een vaste route", vertelt horeca-ondernemer Roy Schulte. "Door samen te werken om ook eens een andere route te volgen willen we meer klanten lokken. Zo dragen de medewerkers van  cafetaria brasserie Menistenplein kleding met het logo van Erka en worden bonnen uitgedeeld aan klanten om bij ons gratis een kopje koffie te komen drinken.

En in onze zaak hangt een groot beeldscherm met aanbiedingen van Erka, Outfit Mode, Ziengs, Holland and  Barrett. Het zijn maar enkele voorbeelden van mogelijkheden om elkaar te versterken. En het werpt zeker vruchten af. Dat merken we elke dag. We zien steeds meer nieuwe gezichten in de zaak."

Tot nu toe staan vijf zaken op de lijst. "Het is een begin", vervolgt Roy. "Er is vanzelfsprekend ruimte voor meer ondernemers om mee te doen. Elkaar promoten is niet moeilijk. Eerlijk gezegd is het logisch dat ondernemers samenwerken."