Moekes Mud Run: extreem veel obstakels

TER APEL - Zaterdag 15 september vindt in Ter Apel de tweede editie plaats van Moekes Mud Run.

Rondom het Moekesgat heeft de organisatie een gevarieerd parcours van beach tot bos samengesteld met meer dan 35 obstakels. Al ruim 300 mud run liefhebbers zijn van de partij. Inschrijven is nog mogelijk.

In 2017 werd Moekes Mud Run voor de eerste keer gehouden. Met circa 400 deelnemers was de mud run meteen een groot succes. Organisatoren Jasmijn Savenije en Marlijn Hukema: "Dit jaar willen we het succes overtreffen. We zijn aan de slag gegaan om een nog uitdagender parcours te maken. Zo zorgen we er nu voor dat onze deelnemers aan de 10 kilometer niet twee keer dezelfde route hoeven te lopen. En we hebben op basis van de evaluatie van vorig jaar meer modder elementen aan het parcours toegevoegd. Onze unieke en kleurrijke start hebben we uiteraard gehouden: de luchtbeddenrace vorig jaar was een fantastisch gezicht. 

Iedereen vanaf 6 jaar kan meedoen met Moekes Mud Run. Er is een route van 5 kilometer en 10 kilometer. En speciaal voor de jeugdige modder liefhebbers is er Moekes Family Run, een parcours van 2,5 kilometer die gelopen wordt onder begeleiding van een volwassene. 

Marlijn Hukema: "Bij een mud run gaat het er niet om wie als eerste over de finish is. Een mud run doe je samen. Het gaat om de gezelligheid, de lol en het overwinnen van jezelf. Wij zorgen voor de ingrediënten: een uitdagend parcours, spectaculaire hindernissen, veel modder en een lekker koud drankje bij de finish. Moekes Mud Run is een must voor iedere mudrun liefhebber. En voor vrienden en vriendinnen die wel een uitdaging aandurven."

Inschrijven kan via de website www.moekesmudrun.nl Op deze website staat ook meer informatie over het evenement.