Rookverbod op vestingwallen Bourtange

BOURTANGE - Op de vestingwallen van Bourtange geldt dit weekeinde een rookverbod. Dat hebben de gemeente Westerwolde, brandweer en Stichting Vesting Bourtange (SVB) afgesproken.

Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Zaterdag en zondag vindt in Bourtange het evenement Vesting Spectaculum plaats. Daarbij laten meer dan 300 ‘re-enactors’ zien hoe het leven in vroegere leven er uit zag. De vorige edities werden door vijfduizend of meer mensen bezocht.

Manager Hendri Meendering van de organiserende SVB liet eerder al weten dat vanwege de grote droogte een stookverbod geldt tijdens het evenement. De deelnemers mogen dus geen kampvuren maken, met het risico dat er brand uitbreekt. ,,Maar er mag dus ook op de vestingwallen niet worden gerookt, ook vanwege die droogte’’, zegt gemeentelijk woordvoerder Kasper Schomaker.

Volgens de woordvoerder wordt op verschillende manieren gecontroleerd of bezoekers zich ook aan de regels houden. ,,Ook wordt het traditionele kanonschot dat elke zondag in Bourtange, gedurende deze droge periode met een klein kanon gelost op een verharde ondergrond.’’