Oergezondmarkt en expositie bij het Hunebedcentrum in Borger

BORGER - Op zondag 22 juli staat bij het Hunebedcentrum het thema oergezond centraal.

Op deze dag wordt de nieuwe expositie over oergezond geopend en vindt voor de derde keer de Oergezondmarkt plaats. Deze markt wordt door het Hunebedcentrum en de Natuur en Milieufederatie Drenthe georganiseerd. De twee organisaties hebben duurzaamheid, voedsel en gezondheid hoog in het vaandel en willen graag laten zien wat er in dat kader allemaal mogelijk is.

Gezondheid staat deze dag centraal. Door middel van informatie, workshops, de nieuwe expositie, rondleidingen, mini-wandelingen en uiteraard proeven komt het publiek alles te weten over gezond zijn en blijven. Van paleo-dieet tot het gebruik van kruiden en van biologische geitenkaas tot grasvarkens, van het gebruik van planten uit de prehistorie tot nu, van koken in de prehistorie tot koken met superfoods, het bij elkaar zoeken van je eigen maaltijd in de natuur tot het wandelen in een voedselbos.

De Oergezondmarkt vindt plaats op zondag 22 juli van 11.00 uur tot 17.00 uur. Een toegangskaartje kost twee euro, inclusief een aantal oergezonde hapjes. Kinderen betalen 1,50 euro.