Organisatie ‘Hunebedhoofdstad’ Borger zorgt voor verbinding

Borger - In Borger is vanaf heden een Hunebedhoofdstad waarbij toeristen en bedrijven met elkaar worden verbonden. Er zijn dan ook borden geplaatst waarop deze benaming te vinden is.

Bij dit verbinden valt te denken aan: samenbrengen van mensen, aandacht geven aan activiteiten en evenementen brengen naar de gemeente. Ook wil de organisatie inzicht geven aan de inwoners wat er te doen is in hun dorp en hoe mooi Borger is.

Via hun website is een begin gemaakt om te laten zien wat de organisatie doet, wie hierin zitten, en wat de visie is. De organisatie vraagt inwoners en ondernemers daarbij om feedback.

Dorp met bezieling

Volgens de organisatie is en blijft Borger in ontwikkeling. „Zo ook onze werkgroep en organisatie. We hopen met de website al een goed uitgangspunt te hebben gecreëerd en tevens is de werkgroep op dit moment druk bezig met het plaatsen van de ‘keimannetjes’ langs Borgerder straten en wegen.”

De werkgroep vanuit de organisatie Borger Hunebedhoofdstad is mede tot stand gekomen in samenwerking met de gemeente Borger-Odoorn en telt op dit moment zeven leden.