'Iedereen was hartstikke dol op meester Bram'

NIEUW-BUINEN - Leerkrachten en leerlingen van basisschool De Klister in Nieuw-Buinen hebben vanmorgen met pijn in hun hart afscheid genomen van Bram van der Schoot.

door Paul Abrahams

De bijna 66-jarige inwoner van Nieuw-Buinen is zo'n tien jaar conciërge geweest en hij gaat met pensioen.

In opmaat naar een spetterende muzikale bijeenkomst in school werd het echtpaar Van der Schoot verwelkomd door de leerlingen en de leerkrachten. De geliefde conciërge werd getrakteerd op onder meer een modeshow - de kinderen lieten de werkzaamheden en de hobby's als vissen, wielrennen en voetballen van 'meester Bram' zien -  en ook werd een werkelijk prachtig lied gezongen.

"Vanaf het eerste moment klikte het tussen de leerkrachten en leerlingen en de conciërge", vertelt Bernard Bunskoek van De Klister. "Iedereen was hartstikke dol op hem. Een collega met een warm hart. Niets was hem te teveel. Van pleisters plakken tot een fiets repareren, van sneeuw schuiven tot afval scheiden, van het distribueren van fruit tot het begeleiden van het schoolvoetbalteam. Moet je eens kijken hoeveel bekers we hebben gewonnen. Wat gaan we hem missen."

Wethouder Albert Trip (D66) van de gemeente Borger-Odoorn stak eveneens de loftrompet over de vertrekkende conciërge. "Voordat Bram conciërge is geworden op De Klister hebben we samen bij Philips in Stadskanaal gewerkt. Toen viel me al op hoe handig hij was. Ik heb wat betreft zijn periode op De  Klister alleen maar fijne verhalen over hem gehoord. Ik hoop dat er een vervanger voor hem komt, want iedere school verdient een conciërge."

"Ik had tot vanmorgen helemaal niets in de gaten", verklapt Bram. "Ik wilde de dag beginnen met het leegscheppen van een put. Toen kreeg ik ineens te horen dat ik van huis opgehaald werd."