Qbuzz verzorgt vanaf december 2019 het busvervoer in Groningen en Drenthe

STADSKANAAL - Busreizigers in de provincies Groningen en Drenthe worden de komende tien jaar vervoerd door Qbuzz. Het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe heeft bekend gemaakt dat Qbuzz de concessie GD2020 gewonnen heeft.

Qbuzz mag vanaf 15 december 2019 het openbaar vervoer per bus in de provincies Groningen en Drenthe verzorgen. Voor deze concessie hadden in totaal drie vervoerders ingeschreven. Qbuzz voldoet ruimschoots aan de gevraagde basiskwaliteit. 

Voorzitter van het OV-Bureau Groningen Drenthe Fleur Gräper - Van Koolwijk: "In het programma van eisen hebben we de lat voor de uitvoeringskwaliteit hoog gelegd en de winnende offerte biedt met verschillende extra’s uiteindelijk nog meer kwaliteit dan is uitgevraagd. We zijn hier dan ook zeer tevreden mee."

Op drie belangrijke thema’s is het met de winnende offerte mogelijk een sterke doorgroei van kwaliteit te realiseren in het busvervoer in de provincies Groningen en Drenthe. Het gaat om kwaliteit voor de reiziger die meer en meer ontzorgd wordt, duurzaamheid - onder meer in de vorm van CO₂ reductie - en innovatie door inzet van geavanceerde technieken die informatie opleveren voor verbetering van de uitvoering en de reisbeleving.