Nieuw schoolplein OBS De Musselhorst in Musselkanaal officieel in gebruik genomen

MUSSELKANAAL - Het nieuwe schoolplein van De Musselhorst is vandaag officieel in gebruik genomen.

De handeling is verricht door Jan Paul ten Brink van scholengroep Opron en interim-directeur Baukje Huysse. Zij knipten samen een lint door. Daarna mochten  Rowen uit groep 1/2, Mads uit groep 3/4, Neomi uit groep 5/6 en Anouk uit groep 7/8 de glijbaan testen.

Het schoolplein heeft een flinke opknapbeurt gekregen. Om te beginnen zijn speeltoestellen geplaatst, zoals een klim- en klautertoestel, twee duikelrekken, een ballenvanger, twee hinkelbanen en een balanceer toestel. Het geld hiervoor is de afgelopen jaren ingezameld door sponsoracties, die door de ouderraad van de school en de leerlingen van De Musselhorst zijn uitgevoerd. Van een sponsorloop tot de verkoop van metworst en bloembollen.

De medewerkers van ‘Noaber beheer Stadskanaal’ hebben de bossen gesnoeid en het gras gemaaid. Ook de ouders van de leerlingen hebben hun steentje bij gedragen. Ze hebben gesnoeid, gerepareerd en geverfd. 

"Ons schoolplein is mede tot stand gekomen door giften van sponsoren", vertelt directeur Sandra Lieben. "De Marskramer heeft ballen geschonken, de Blokker heeft spelmaterialen beschikbaar gesteld en van de Lidl in Musselkanaal hebben we een cheque ter waarde van 1000 euro gekregen. Q&S Garten Deco in Meppen kwam met een boombank over de brug. Tot slot heeft Opron toegezegd het gespaarde bedrag  te verdubbelen."