Eendagsorkest geeft concert op het Europaplein in Stadskanaal

STADSKANAAL - Afgelopen zaterdagmiddag werd het winkelend publiek van Stadskanaal getrakteerd op een concert op het Europaplein door een eendagsorkest onder leiding van Jacob de Haan.

Deze ‘Fellowship Play-in’ werd georganiseerd door de muziekvereniging Crescendo uit Stadskanaal en Buro Reprise.

Het gehele repertoire werd op dezelfde dag gerepeteerd in sporthal de Spont. Op het programma stond onder meer de Noordelijke première van de Hymn of Cittaslow, een werk dat de Haan in opdracht schreef voor alle Cittaslow gemeenten van de wereld, waaronder de aangesloten gemeenten Westerwolde en Borger-Odoorn.

Ook traden Klaas Spekken en Judith van der Laan op met het orkest. Zij zongen twee duetten over het Stadskanaal op muziek van Jacob de Haan en op teksten van Alje van Bolhuis en Dina Bellinga.

Tijdens het concert werd een cheque uitgereikt aan het Jeugdcultuurfonds Stadskanaal door voorzitter Gerda Westerman van Rotaryclub Stadskanaal. Het bedrag van 3000 euro hebben zij bijeengebracht op het Rotary Bluesterras tijdens de Knoalster Nacht en Koningsdag.

Vanuit dit project worden ieder jaar verschillende doelen gesteund. Volgend jaar kan de club nog eens 3000 euro schenken aan het fonds, zodat weer diverse kinderen uit de gemeente Stadskanaal waar thuis te weinig geld is muziek- en cultuurlessen kunnen volgen.

De presentatie van het concert was in handen van Sijtze van der Hoek.