Waterbeestjes ontdekken in het Dal van de Ruiten Aa

SMEERLING - Weet jij wat er onder de waterspiegel leeft? Hoe zien die beestjes er uit? Op zondagmiddag 8 juli ga je met de boswachter op stap door het Dal van de Ruiten Aa. Gewapend met een schepnet ga je samen op onderzoek uit.

Ken je de kleine modderkruiper of ‘het schrijvertje’? Zitten er eigenlijk roofvissen als snoek in de Ruiten Aa? Samen met de boswachter van Natuurmonumenten ontdek je niet alleen wat er onder, maar ook op het wateroppervlak leeft. Het aantal soorten diertjes en welke diertjes je vangt zegt iets over de kwaliteit van het water. Hoe is het daarmee gesteld in het Dal van de Ruiten Aa? 

Eenmaal in je schepnet wil je natuurlijk ook graag weten wat voor beestjes je hebt gevangen. Met een loeppotje voor de details en een zoekkaart kom je met de boswachter er snel achter wat er allemaal in je schepnet zit. Een bootsmannetje, een waterschorpioen, een riviergrondel of een juffertje? Aan het einde van deze avontuurlijke excursie kijk je met een andere blik naar het (onder)waterleven!

Trek stevige schoenen en kleding aan die vies mag worden. Je kunt nat worden. Na afloop van dit mini-avontuur kun je samen met je ouders of opa en oma nog even wat drinken op het terras van Gasterij Natuurlijk Smeerling.

Aanmelden kan via de website www.natuurmonumenten.nl. Leden van OERRR betalen vier euro, niet leden betalen zeven euro. Als je ter plekke lid wordt van OERRR mag je gratis mee. De excursie start om 13.30 uur vanaf de Gasterij Natuurlijk Smeerling in Smeerling en duurt ongeveer 2 uur.