400 mannetjesputters doen mee aan de RunForestRun Cross Triathlon

GASSELTE - Rondom het Gasselterveld wordt zondag 8 juli de tweede editie gehouden van de RunForestRun Cross Triathlon.

De deelnemers zwemmen in het water van het Gasselterveld, mountainbiken vervolgens over het noordelijk deel van de MTB Route Gieten en sluiten af met een pittige trailrun die gedeeltelijk ook over de hoog aangeschreven MTB route van de Tour Fiets Club Gieten loopt.

Het evenement is volgeboekt. "Bij de eerste editie was plaats voor 320 deelnemers, inclusief teams", vertelt Winfried Bats van evenementenbureau Adam & Events. "Dit jaar is het startveld uitgebreid naar 400 deelnemers inclusief teams. Het evenement is al maanden geleden volgeboekt. De organisatie heeft ervoor gekozen het evenement klein te houden ondanks de vraag naar meer startplekken. Dit is voor zowel de deelnemer als de vrijwilliger prettig. Maar 400 deelnemers zijn nog steeds een heleboel mensen."

Deelnemers zwemmen 500 meter, fietsen 15 kilometer en rennen zes kilometer. Zij hebben de keuze uit één ronde of twee of drie rondes.

De start van de langste afstand is zondag om 10.00 uur. De deelnemers aan de middelafstand vertrekken om 12.00. Het derde startschot klinkt om 14.00 uur.  

Kijk voor meer informatie op www.runforestrun.nl/cross-triathlon