Gerardusschool houdt een schoolplein feest op De Polderputten

TER APEL - De bijna 80 leerlingen van de Gerardusschool in Barnflair kunnen voor de winter spelen op een splinternieuw schoolplein met onder (veel) meer een free running parcours, een digitaal memo speeltoestel, een kruiptunnel, een speelboom, een klimpilaar en een wilgenhut.

"Het geld is bijna binnen om na de zomervakantie te kunnen beginnen met de ingrijpende opknapbeurt van het verouderde schoolplein", vertelt teamleider Wendy Tieben.

"Bijna", benadrukt directeur Ramona van der Velde. "We  komen namelijk nog een beetje geld tekort en daarom houden we vrijdag 6 juli het 'schoolplein feest' in de tent op de parkeerplaats van De Polderputten waar een dag later het zomercarnavalsfeest plaats vindt van de carnavalsvereniging de Bultruters. Van 16.00 tot 19.00 uur staat het spektakel 'H. Gerardus got talent' op het programma en vanaf 20.00 uur is het tijd voor een knalfeest met medewerking van Erik van Klinken, de band Explosief en de diskjockey's Roland van der Kamp en Richard Veen." 

Een ticket voor het festijn H. Gerardus got talent kost vijf euro, inclusief twee consumpties. Een kaartje voor de feestavond kost tien euro, in de voorverkoop 7,50 euro. 

Een werkgroep is al enkele jaren bezig met het plan om het schoolplein te vernieuwen. Ouders, leerkrachten en kinderen hebben ideeën aangedragen en ook zijn verschillende acties gehouden om geld in te zamelen. Daarnaast heeft de gemeente Westerwolde een duit in het zakje gedaan en ook verschillende fondsen hebben het plan omarmd. Als de eerste fase is afgerond, wacht een nieuwe uitdaging: het realiseren van een multifunctioneel speelveld.